چه کسی مقصر است؟

چه کسی مقصر است؟

بعد از 9 ماه انتظار فرزندشان به دنیا آمد 
همه خوشحال بودند و تولد این نوزاد را به یکدیگر تبریک می گفتند 
اما این خوشحالی مدت زیادی به طول نیانجامید! چرا که این نوزاد مبتلا به سندرم Down بود.
همه در بهت و ناباوری فرو رفته بودند.
به راستی چرا باید چنین اتفاقی می افتاد؟
والدین کودک از قشر تحصیل کرده و هوشیار جامعه بودند و مراقبتهای دوران بارداری را زیر نظر متخصص زنان به دقت پیگیری کرده بودند.
با توجه به اینکه هیچ ریسک فاکتوری در والدین و خانواده ایشان وجود نداشت و سونوگرافی های انجام گرفته توسط رادیولوژیست، نرمال گزارش شده بود و پاسخ تستهای غربالگری نیز در حد قابل قبول بود، لذا پزشک معالج دلیلی برای درخواست آمنیوسنتز ندیده و این امر باعث شد بارداری تا زمان تولد کودک ادامه یابد تا بالاخره کودکی با سندرم داون متولد گردد.
والدین در فکرِ طرح شکایت از پزشک معالج  هستند و چنین استدلال می نمایند که اگر پزشک معالج دقت بیشتری به خرج داده بود  این بیماری مخفی درجنین مشخص می شد و امکان انجام سقط قانونیِ جنین وجود داشت.
مسلماً اگر پزشک معالج به والدین پیشنهاد انجام آمنیوسنتز را می داد و این تستِ تشخیصی صورت می گرفت قطعاً این بیماری تشخیص داده می شد .
حال سوال اساسی این است که در چنین پرونده شکایتی که متأسفانه تا امروز چندین بار رخ داده است چه کسی مقصر است؟ و آیا اصولاً باید کسی را مقصر دانست یا خیر؟

مسلماً عدم تشخیص سندرم داون، موجب بروز آن در جنین نشده است و این بیماری در زمان تشکیل سلول تخم در جنین وجود داشته و پزشک معالج در ایجاد آن هیچ نقشی نداشته است لذا منطقی به نظر می رسد که نباید پزشک معالج را به دلیل ایجاد این بیماری مقصر دانست.  

از سوی دیگر با توجه به اینکه آمنیوسنتز روش قطعی برای تشخیص نواقص ژنتیکی در جنین می باشد آیا می توان پزشک معالج را که برای تمامی مادران باردار خود درخواست آمنیوسنتز نکرده است مقصر دانست؟ 

به راستی چه کسی مقصر است ؟



ضمیمه ها
ضمیمه ندارد
تمامی حقوق برای وب سایت دادمهر محفوظ است. Telegram