یک نکته در مورد اهمیت صدور گواهی ولادت

یک نکته در مورد اهمیت صدور گواهی ولادت 

هر شخص حقیقی دارای وجودی است که در این دنیا محدود به دو زمان تولد و موت می باشد. اصولاً وجود شخص طبیعی از لحاظ حقوقی با تولد وی آغاز می شود و از این تاریخ است که انسان طرف حق قرار می گیرد و از حقوق مدنی برخوردار می گردد. 
ممکن است جنین از لحاظ زیست شناسی و پزشکی موجود مستقلی به شمار آید، لیکن از نظر حقوقی تا زمانی که زنده به دنیا نیامده باشد شخص مستقلی محسوب نمی گردد و اصولاً نمی تواند دارنده حق و تکلیف باشد با این وجود در صورتی که مصلحت اقتضاء کند ممکن است جنین حتی قبل از تولد داری حق گردد،  مشروط بر اینکه زنده به دنیا بیاید.

 ماده 957 قانون مدنی چنین می گوید:
 "حمل از حقوق مدنی متمتع می گردد، مشروط بر اینکه زنده متولد شود"  

همچنین بر اساس ماده 875 قانون مدنی
 " جنین طبق قانون ارث می برد"
 اما باید توجه داشت که شخصیت جنین و حقی که برای او ایجاد می گردد متزلزل است و هنگامی مستقر و پایدار می شود که زنده به دنیا بیاید، گرچه فوراً پس از تولد بمیرد.
 بنابراین اگر به فرض، قبل از تولد جنین، پدر وی بمیرد چون جنین دارای نوعی شخصیت حقوقی است نمی توان وجود وی را نادیده گرفت بلکه باید سهم الارث وی را کنار گذاشت و در صورتی ارث او قطعی خواهد شد که زنده به دنیا بیاید.
 حال اگر زنده به دنیا بیاید ولی در فاصله کمی بعد از تولد بمیرد حق وی از بین نخواهد رفت و سهم الارث وی به وراثش خواهد رسید.
 
در حقوق اسلام جنین در صورتی که زنده به دنیا بیاید دارای حقوق مدنی می باشد، حتی اگر تنها یک لحظه پس از تولد زنده باشد و سپس بمیرد (ماده 957 قانون مدنی). 

این امر اهمیت زنده به دنیا آمدن یک نوزاد و صدور گواهی ولادت برای وی را میرساند هرچند تنها بارقه ای از حیات را داشته باشد و بلافاصله بعد از تولد بمیرد


لطفاً  کانال " دفاع از حقوق جامعه پزشکی" را به جامعه محترم پزشکی و پیرا پزشکی کشور معرفی نمایید.
برای عضویت در این کانال کافیست بر روی لینک زیر  کلیک فرمایید   
 https://telegram.me/dadmehr_org


ضمیمه ها
ضمیمه ندارد
تمامی حقوق برای وب سایت دادمهر محفوظ است. Telegram