درسی از یک پرونده

درسی از یک پرونده

 


خانم 47 ساله با شكايت از درد مزمن شكم، بي‌اشتهايي، لاغري، رنگ پريدگي، تب و لرز به يكي از پزشكان متخصص داخلي مراجعه مي‌نمايد.
 وي به پزشك اظهار مي‌دارد كه از ماه‌ها پيش با ناراحتي‌هاي فوق دست به گريبان بوده و نزد پزشكان متعددي مراجعه نموده است. 
او سه نوبت نيز در بخش داخلي يكي از بيمارستان‌ها بستري شده است كه هر بار با تجويز آنتي بيوتيك و داروهاي مسكن براي مدتي بهبود يافته، ولي پس از يك دوره تسكين موقتي حال او دوباره رو به وخامت مي‌گذارد.
 پزشك اخير در معاينه دقيق بيمار و در لمس به يك توده نامشخص در پايين شكم در زير ناف 
پي مي‌برد. نتيجه راديوگرافي ساده شكم و سونوگرافي و سي تي اسكن شكمي تشخيص پزشك را تأييد نموده و احتمال آبسه را مطرح مي‌نمايند.

 پس از انجام مشاوره لازم متخصص جراحي با هدف لاپاراتومي تشخيصي شكم بيمار را باز مي‌نمايد. 
آبسه‌اي بزرگ كه در برگيرنده يك عدد گاز جراحي همراه با چسبندگي شديد به بخشي از روده باريك و نكروز بافتي است، خود را نشان مي‌دهد. جراح پس از تخليه كامل آبسه و نسوج فاسد شده، ناچار مي‌گردد يك متر از ايلئوم را قطع و خارج نمايد.
با بررسي بيشتر و پيگيري سوابق باليني بيمار معلوم مي‌شود وي حدود يك سال و اندي پيش در يكي از بيمارستان‌ها توسط آقاي دكتر ........ (متخصص جراحي عمومي) تحت عمل جراحي كيست تخمدان چپ قرار گرفته و ضمن آن تخمدان و كيست مربوطه با هم برداشته شده‌اند.
 با اين سابقه گمان اصلي بر اين بود كه در عمل اخير گاز جراحي در شكم باقي مانده باشد. البته بيمار حدود دو سال قبل از آن نيز تحت عمل هيستركتومي قرار گرفته و پس از چند روز بستري شدن با حال عمومي خوب از بيمارستان مرخص شده و تقريباً تا زمان جراحي كيست تخمدان مشكلي نداشته است.
بيمار و همسرش هنگامي كه از ماجراي درآوردن گاز و گزارش عمل جراحي آگاه شدند، به زحمات و تألمات يك سال بيماري و زيان‌هاي مادي و معنوي ناشي از آن انديشيدند و اين همه دشواري را به غفلت در جراحي كيست تخمدان منتسب دانسته و به همين دليل براي جبران خسارت وارده به دادگاه شكايت نمودند، دادگاه نيز از سازمان پزشكي قانوني خواست تا با تشكيل كميسيون پزشكي متشكل از متخصصين مربوطه در خصوص شكايت ايشان تحقيق و بررسي نموده و به اين سؤالات پاسخ دهد:
الف) آيا در معالجات انجام يافته براي بيمار قصور پزشكي رخ داده يا خير؟
ب) اگر قصور به وقوع پيوسته از جانب چه شخص يا اشخاصي بوده است؟
ج) خسارت وارده به چه ميزاني مي‌باشد؟

نتيجه كميسيون:
خانم........... به دنبال عمل جراحي بر روي تخمدان چپ كه در سال .... توسط آقاي دكتر ......... انجام گرفته بود دچار درد و علائم عفوني در شكم گرديد و پس از بررسي و معاينات متعدد سرانجام با تشخيص توده حاوي گاز جراحي در شكم در تاريخ ..... مجدداً تحت عمل جراحي قرار گرفت. به علت باقي ماندن طولاني گاز در شكم عوارضي به وجود آمد كه منجر به برداشتن قسمتي از روده كوچك همراه توده حاوي گاز گرديد. بيمار در حال حاضر به علت اين عمل جراحي، وجود جوشگاه ناهنجار در شكم و برداشتن قسمتي از روده دچار نقص عضوي به ميزان 20 درصد از كل بدن شده كه به علت قصور عوامل درماني ايجاد شده و بر اين مبنا بايستي ارشي معادل 20 درصد ديه كامل در نظر گرفته شود. مسئوليت پزشك جراح به ميزان 75% از نقص عضوي و مسئوليت پرستاران اسكراب و سيركولر اتاق عمل جمعاً 20% تعيين مي‌شود (كه به طور مساوي بين ايشان تقسيم مي‌گردد)

 

لطفاً  کانال " دفاع از حقوق جامعه پزشکی" را به جامعه محترم پزشکی و پیرا پزشکی کشور معرفی نمایید.
برای عضویت در این کانال کافیست بر روی لینک زیر  کلیک فرمایید   
 https://telegram.me/dadmehr_org



ضمیمه ها
ضمیمه ندارد
تمامی حقوق برای وب سایت دادمهر محفوظ است. Telegram